Fogágy betegségek kezelése | Vitalitás Fogászati Központ

Dr. Sylvester Ágnes – parodontológus

A parodontológiafogászat speciális ága. A fogágy betegség, orvosi néven parodontitis (közismert nevén fogínysorvadás) a fogat körülvevő szövetek baktériumok okozta gyulladásos megbetegedése. 

A fogágy mindazon szövetek együttese, amelyek a fogakat stabilan a helyükön rögzítik. A fogágy betegségről azért érdemes tudni, mert viszonylag kevés tünet jelentkezése mellett is a fogak elvesztéséhez vezet.

A betegség kezdetén ínygyulladás alakul ki, melynek tünetei, hogy az íny vörössé válik, megduzzad és erősebb nyomásra, vagy akár a fogmosás során vérzik.

A fogágy betegség következtében a tartószövetek előrehaladott pusztulása következik be, mely a fogak meglazulásához és végül elvesztéséhez vezet bizonyos idő eltelte után. A betegség kevésbé ismert következménye a fogak elvándorlása, ami a gyulladás miatt meggyengült csont miatt  következik be.

Korai stádiumban észlelhető tünetek:

  • az ínyvérzés
  • fokozott fogkőképződés
  • kellemetlen szájszag/lehelet
  • kezelés nélkül a csont is gyulladásba kerül a fogak meglazulnak. 

Jelentkezzen be Ön is Dr. Sylvester Ágnes, parodontológus szakorvoshoz, hogy még időben el tudjuk kezdeni a fogágy betegség visszafordítását és megelőzzük a fogak elvesztését.

Elérhetőségeink: 06 1 605 3177, 06 30 987 0807 * 1161 Budapest, Rákosi út 91.