Garanciájának érvényesítéséhez a kezelés befejezésekor kapott garancialevelet kérjük majd felmutatni. A garancia tárgya az elvégzett fogászati kezelés. A fogászati kezelések végeredményét a páciens egészségügyi állapota, higiéniai szokásai is befolyásolják, melyekre természetesen nem vállalhat az orvos garanciát. A garancia az átadott fogpótlás minőségéről szól. A garancia érvényét veszíti az alábbi esetekben:

  • Elhanyagolt, hiányos szájhigiénia, továbbá dohányzás, fokozott alkoholfogyasztás
  • Ha Ön nem követi kezelőorvosa(i) utasításait, nem megfelelően kezeli és tisztítja rögzített és kivehető fogpótlásait
  • Ha ön nem jelenik meg az orvosa által előírt - 6- 12 havonta a féléves/ éves kontrollvizsgálaton
  • Ha a fogágy és az íny állapota rövid időn belül erős sorvadást, visszahúzódást mutat
  • Ha nagyon rövid időn belül nagy súlyt veszít, illetve szed fel
  • Olyan alapbetegség megléte esetén, amely kifejezett károsító hatással bír a fogakra, nyálkahártyára, ínyre, fogágyra, ízületekre, izmokra, (pl. cukorbetegség; epilepszia; csontritkulás vagy kemoterápia)
  • Baleset, sport vagy harmadik fél (pl. küzdősport) által okozott kár esetén

Az implantátum behelyezését követő garancia: egy implantátum esetleges elvesztésekor, az implantátum behelyezését követően a garanciális időn belül költségmentesen pótoljuk az implantátumot, ugyanakkor a műtéti díjra, felépítményre és az esetleges protetikai munkákra ez a garancia nem vonatkozik. A garancia csak abban az esetben érvényes, ha a fogpótlás (ok) - és adott esetben az implantátumok behelyezése is - a rendelőnkben meghatározott és kivitelezett kezelések alkalmával készül(nek) el. A gyökérkezeléseknél a kezelés prognózisa egyénenként különböző, a gyógyulás az egyéni regenerációs hajlamtól is függ, így a leggondosabb fogorvosi beavatkozás mellett sem adható garancia. Garanciális problémájával kérjük, forduljon munkatársunkhoz: Vitalitás Fogászati Központ H-1161 Budapest Rákosi út 91. Tel: 06 1 402 11 95 E-mail cím: info@vitalitasfogaszat.hu

Alpha Bio implantátum 5 év / élethosszig tartógyártói garancia
Ankylos implantátum élethosszig tartó gyártói garancia
Nobel implantátum élethosszig tartó gyártói garancia
Straumann SL Active élethosszig tartó gyártói garancia

Koronák, hídtagok 3 év*
Betétek 1 év 
Overdenture (fedőprotézis) 2 év
Részleges/teljes kivehető fogsor 1 év *
A standard garancia koronákra 3 év, melynek feltétele az éves kontrollokon történő megjelenés. Amennyiben nem jelenik meg az éves kontroll vizsgálaton, a garancia érvényét veszíti.